Om företaget

Om Editorial Calibre

Editorial Calibre drivs av redaktör Sofia Hannar som erbjuder högkvalitativa tjänster inom text- och bokproduktion: allt från språkgranskning och redigering till korrekturläsning och sättning.

I min roll som redaktör, lektör eller författarcoach är uppdragen ofta tydligt avgränsade, medan funktionen som projektledare innebär övergripande ansvar för flera, eller samtliga, moment i en bokproduktion. Jag är väl förtrogen med alla dessa uppgifter och har ett upparbetat samarbete med författare, översättare, korrekturläsare, formgivare, illustratörer, fotografer m.fl.

Editorial Calibre arbetar på uppdrag av bokförlag, författare, företag/organisationer samt privatpersoner.

Läs mer om de redaktionella tjänster som Editorial Calibre erbjuder här.

Sofia Hannar, redaktör

Jag har en gedigen yrkeserfarenhet och har bland annat jobbat som barnboksredaktör på Bonnier Carlsen, fackboksredaktör på Semic och skönlitterär redaktör på Forum Bokförlag samt Damm Förlag (numera Massolit). Som frilans har jag utfört uppdrag åt bokförlagen Hegas, Komlitt, Orosdi-Back m.fl.

I botten har jag en kulturvetarexamen som kompletterats med kurser i förlagskunskap och svenska (praktisk svenska, text- och textdesign).

Min språkkänsla är mycket god och jag har redigerat, utvärderat och själv skrivit många olika typer av texter (säljtexter, omslagstexter, bildtexter, tidningsartiklar, antologimaterial etc.).

Oavsett om du vill ha hjälp med att putsa på formuleringar i ett manus, eller önskar redaktionell hjälp genom hela bokprocessen, är du välkommen att kontakta mig här.