Sofia Hannar, redaktör

Jag har en bred erfarenhet som förlagsredaktör efter att ha varit barnboksredaktör på Bonnier Carlsen, fackboksredaktör på Semic och skönlitterär redaktör på Forum Bokförlag samt Damm Förlag / Massolit.
     Främst anlitas jag av bokförlag, men även organisationer och privatpersoner kan anlita mig för textredigering och manusbearbetning, korrekturläsning samt lektörsläsning.
     I grunden har jag en kulturvetarexamen som kompletterats med kurser i förlagskunskap och svenska (Praktisk svenska, Text- och textdesign).
     Min språkkänsla är mycket god och jag har redigerat, utvärderat och själv skrivit många olika typer av texter (säljtexter, omslagstexter, bildtexter, tidningsartiklar, antologimaterial etc.).
     Önskar du hjälp med att putsa på formuleringar i ett manus eller vill du ha redaktionell hjälp genom hela bokprocessen? Kontakta mig, så återkommer jag med ett tids- och kostnadsförslag.


Till mina kunder hör: Alzheimerfonden, B. Wahlströms, Bokmaskinen, Etta/Sekwa, Hegas, Komlitt, Lava, Massolit, Natur & Kultur, Norstedts, Orosdi-Back, Rabén & Sjögren, Redaktörspoolen, Semic, Stockholmia och Storytel.